Arbeidsfysiotherapie wordt uitgeoefend door een fysiotherapeut die zich gespecialiseerd heeft op het gebied van arbeidsgerelateerde klachten. Klachten kunnen o.a. ontstaan ten gevolge van verkeerd tillen, slechte ergonomische omstandigheden en slechte en/of eenzijdige werkhoudingen. Rugklachten, nekpijn en vermoeidheid zijn vaak het gevolg. Dit leidt tot ziekteverzuim en dat kost geld!

Patiënten met arbeidsgerelateerde klachten worden individueel begeleid waarbij de begeleiding kan bestaan uit onder andere reguliere fysiotherapie, een (re-integratie) trainingsprogramma, een instructietraining op de werkplek en/of een werkplekonderzoek.

Intake
Tijdens de intake onderzoekt de arbeidsfysiotherapeut samen met de werknemer welke lichamelijke klachten er zijn. Welke factoren spelen een rol bij het ontstaan van de klacht en het voortduren van de klacht?

Werkplekonderzoek
Een werkplekonderzoek wordt gedaan om de werknemer in een optimale ergonomische werkplek te laten functioneren. Er wordt een ergonomische scan uitgevoerd van de werknemer op zijn of haar werkplek. Zowel het bedrijf en de eventuele bedrijfsarts ontvangt een rapportage.

Elshout Fysio wil voor bedrijven in de Achterhoek de ideale partner zijn bij het optimaliseren van de fysieke arbeidsomstandigheden en het minimaliseren van het ziekteverzuim door klachten aan houding- en bewegingsapparaat.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van arbeidsfysiotherapie bel: 0315-239744 of schrijf in via het inschrijfformulier op deze website.